Joomla Module OT Twitter Feed powered by OmegaTheme.com
 • Schrijf je nu in voor de afstudeerprijs 2017

  Ben jij bezig met afstuderen of net afgestudeerd in de civiele techniek of verkeerskunde?
  Ben jij onwijs trots op jouw afstudeerproject? Dan is de VIO op zoek naar jou!

  meer info

 • Themamiddag Human Factors en wegontwerp

  In het LEF op 21 september - Schrijf je nu in

  direct inschrijven

 • VIO prijs 2017 winnaar bekend

  De Jury is tot een besluit gekomen!
  Gefeliciteerd Projectbureau A2 Maastricht

  meer info

joomla templates top joomla templates template joomla

Kennis

op .

 • verzamelen, beoordelen en delen van ontwerpkennis en best practices in NL/VL/buitenland
 • bespreken van ontwerpissues en signaleren kennisbehoefte
 • klankbord voor onderzoek en updates van kennisproducten
 • zorgen voor goede communicatiemedia

Spreekt dit aan?

Themaleider Alex van Loon – RWS | @ Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deze themagroep richt zich op het volgen van ontwikkelingen en het uitwisselen van kennis en ervaringen op het gebied van het verkeerskundige ontwerp van weginfrastructuur en de inpassing daarvan in de ruimtelijke omgeving. Daarnaast vormt de themagroep een klankbord voor kennisvraagstukken en initieert de groep zelf ook kennisvragen. De themagroep richt zich op nieuwe ontwerprichtlijnen en publicaties, best practices en ontwerpissues uit de praktijk. Daarnaast volgt de groep trends en ontwikkelingen op dit onderwerp.

Het hogere doel van deze themagroep is het verhogen en verbreden van het toepasbare kennisniveau ten aanzien van ontwerp van weginfrastructuur en het afstemmen van de ontwerpkennis tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers.

Waar staan we nu?
Op 11 juni 2015 heeft de studiedag plaatsgevonden in het LEF Future Center van Rijkswaterstaat. Hierin stond de kennisoverdracht van de nieuwe ROA en CROW ontwerprichtlijnen centraal. Door het interactieve karakter ontstond er een nadere kennismaking tussen de RWS-beheerders van de richtlijnen en de VIO-leden.

De resultaten van de studiedag geven weer nieuwe input voor vervolg. Met name hoe RWS en CROW beter kunnen samenwerken met de VIO bij het ontwikkelen en verbeteren van ontwerprichtlijnen. Ook is er behoefte aan duidelijkheid omtrent het afwijken van richtlijnen.

Behalve de follow-up van de studiedag geeft de themagroep prioriteit aan het volgen van de werking van de nieuwe richtlijnen in de praktijk, en dan met name de ROA2014. Andere inhoudelijke onderwerpen die aandacht behoeven zijn de resultaten van het internationale wegontwerpcongres in Vancouver, buitenlandse ontwerprichtlijnen en ontwerptoepassingen, en best-practices. Daarnaast is er aandacht voor communicatie: zo is er onlangs een nieuwe linkedin-groep aangemaakt.

Voor reactie of suggesties kunt u contact opnemen met de themaleider Kennis Alex van Loon.