• Schrijf je nu in voor de afstudeerprijs 2017

Ben jij bezig met afstuderen of net afgestudeerd in de civiele techniek of verkeerskunde?
    Ben jij onwijs trots op jouw afstudeerproject? Dan is de VIO op zoek naar jou!

• Themamiddag Human Factors en wegontwerp

In het LEF op 21 september - Schrijf je nu in

direct inschrijven

• VIO prijs 2017 winnaar bekend

De Jury is tot een besluit gekomen!
    Gefeliciteerd Projectbureau A2 Maastricht

VIO organiseert 6th International Symposium on Highway Geometric Design

op . Gepost in Algemeen

De Vereniging Infra Ontwerp (VIO) is uitgekozen door de Transportation Research Board om het ISHGD congres in 2020 in Amsterdam te hosten.

Het International Symposium on Highway Geometric Design (ISHGD) is een 5 jaarlijks internationaal congres over de nieuwste wetenschappelijke kennis, inzichten en praktijkervaringen over het geometrisch wegontwerp van hoofdweginfrastructuur. Met 325 deelnemers uit 37 landen, 150 papers en 19 landenrapporten, 123 (poster)presentaties en extra workshops en excursies bij de vorige editie in Vancouver (2015) is dit symposium het grootst binnen het vakgebied van infraontwerp en dus interessant voor alle VIO leden en wegontwerpers.

Alex van Loon, bestuurslid van VIO en regisseur van het bidbook genaamd Smart Highway design, ready for the future: “Dankzij medewerking en steun van vele partijen binnen en buiten de VIO hebben we het bidbook ingezet op onze hoogwaardige weginfrastructuur, een breed internationaal netwerk van professionals in de wegensector, en een sterke eigen visie op het symposium met meer discussie en interactie”.

Het organisatiecomité was erg onder de indruk van de bieding van VIO en kijkt uit naar de samenwerking. Ook de minister Schulz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) vindt het “een goede zaak als buitenlandse professionals op het gebied van wegontwerp naar ons land komen om kennis te nemen van onze innovatieve infrastructuur en hun kennis delen hoe we onze infrastructuur nog beter op de toekomst kunnen voorbereiden”.

Joris Stroobach van beoogd hoofdsponsor Arcadis is bereid om als voorzitter van het symposium op te treden. Hij ziet het als een uitdaging om de verwachtingen die we in het bidbook hebben geschetst ook waar te maken en van dit symposium een groot succes te maken.

RSS2017

op . Gepost in Algemeen

Onderstaande bericht brengen wij graag onder de aandacht afkomstig van de de RSS2017 organisatie:

Met veel genoegen nodigen wij u uit om deel te nemen aan het Road Safety and Simulation (RSS) congres. Dit tweejaarlijkse internationale congres wordt dit jaar gehouden in Nederland en georganiseerd door TU Delft en SWOV. Het RSS congres zal plaats vinden op 17-19 oktober 2017 in het Grand Hotel Kurhaus in Den Haag.

Het RSS congres gaat in op alle facetten van verkeersveiligheid, met dit jaar extra aandacht voor onderwerpen gerelateerd aan kwetsbare verkeersdeelnemers en nieuwe (voertuig)technologieën. Het congres programma omvat een welkomstreceptie, keynote sprekers, meer dan honderd presentaties van experts wereldwijd, volop netwerk- en discussiemogelijkheden met sprekers en andere deelnemers tijdens pauzes en poster-sessies, en een congresdiner. Meer informatie is te vinden op onze RSS website http://rss2017.org.

Verder worden op de dag voorafgaand aan het congres, op 16 oktober, enkele workshops en technical tours georganiseerd. U kunt hier zowel afzonderlijk als in combinatie met het RSS congres aan deelnemen. Meer informatie is te vinden op http://rss2017.org/workshops-technical-tours/.

Winnaar VIOprijs 2017: Projectbureau A2 Maastricht

5 projecten hebben zich dit jaar aangemeld voor de VIO prijs 2017
  1. Project verbreding A27/A1 ingezonden door 3Angle
  2. N211 ingezonden door Anteagroep
  3. Fietsbrug N31 ingezonden door AWV
  4. A2 Maastricht ingezonden door Projectbureau A2 Maastricht
  5. Renovatie Velsertunnel ingezonden door Rijkswaterstaat

De jury constateert dat de ingediende projecten verschillend van aard zijn en dat de aangeleverde informatie soms erg summier is en soms erg uitgebreid. Omdat de inzendingcriteria in de uitvraag onvoldoende scherp is geformuleerd, kunnen hier verschillende interpretaties aan worden gegeven. Daarom heeft de jury besloten om alle ingediende voorstellen mee te nemen in de beoordeling.

Beoordeling VIO-prijs inzendingen
De jury heeft de inzendingen beoordeeld aan de hand van de volgende criteria: doorstroming, veiligheid, leefbaarheid, duurzaanheid & lifecycle, kosten-baten, ontwerpproces, innovatie & originaliteit en complexiteit. De jury komt na beoordeling tot de volgende conclusies:
Bij het project Verbreding A27/A1 ontbreekt de informatie over het ontwerp en valt daardoor af. De A2 Maastricht heeft op 2 punten nl. leefbaarheid en complexiteit de hoogst haalbare score en scoort overall het beste. De Velsertunnel is een hele sterke tweede met een maximale score op innovatie en originaliteit. De fietsbrug is een sterke 3e plaats die hoog heeft gescoord op duurzaamheid & lifecycle en kosten-baten. De Velsertunnel en het A2 project was een spannende race tot het laatste moment. De A2 is een ontwerp uit een verder verleden maar recent gerealiseerd. De Velsertunnel is een tijdelijke maatregel maar toch heel hoog gewaardeerd.

VIO dag 2017 - Foto's

Foto's VIOdag 2017
Klik hier voor de directe link naar alle foto's om snel door alle foto's te bladeren

Genomineerden VIOprijs 2017

De spanning stijgt!

Begin april heeft de Jury van de vijf genomineerden de volgende drie projecten als beste drie benoemd. De namen zijn hieronder in willekeurige volgorde weergegeven.

• Fietsbrug langs N31 over kanaal Gent-Oostende in Brugge van AWV
  • Groene Loper voor A2 Maastricht van Projectbureau A2
  • Renovatie Velsertunnel van RWS.

Een van deze projecten gaat dus de VIOprijs 2017 in de wacht slepen! Aanstaande donderdag op de VIOdag zal deze top 3 een korte pitch geven en is hun project in de sponsorruimte te bewonderen.